Säkerhetsdörrar

Dörren är det första man bör titta på när man ser över sitt inbrottsskydd. Att byta ut en vanlig standarddörr mot en certifierad säkerhetsdörr är att installera trygghet.

Säkerhetsdörrar står emot inbrottsförsök flera gånger längre än vanliga dörrar och i de flesta fall ger en inbrottstjuv faktiskt upp redan innan han börjat. Det finns ingen anledning att ge sig på en säkerhetsdörr eftersom risken för så väl upptäckt som misslyckande är alltför stor. En säkerhetsdörr i klass tre står emot både mekaniska och elektriska verktyg under lång tid och tjuven har alltid bråttom.

Förutom att en säkerhhetsdörr ger ökad säkerhet så vinner man en mängd andra fördelar, som förbättrad ljud- och luftmiljö och förbättrat brandskydd. Problem med cigarettrök, matos, tidningsbudens spring i trappen är som bortblåsta.

Säkerhetsdörrar i olika utföranden från Vår utställning för inspiration

Säkerhetsdörrar är en bra investering!

Att välja att investera i en säkerhetsdörr ger som sagt många fördelar förutom det uppenbara inbrottsskyddet.

På Team Guardab arbetar vi med flera av de bästa tillverkarna av säkerhetsdörrar, både i och utanför Sverige. Genom att inte vara styrd till endast en leverantör har vi möjlighet att leverera rätt dörr utefter varje enskild förutsättning. På så sätt får du som kund en säkerhetsdörr som är anpassad till ditt behov och du behöver inte göra avkall på vare sig säkerhet, utseende eller isolering.

Viktigt att tänka på är att välja rätt säkerhetsdörr utefter just de förutsättningar som gäller hos er. Vi hjälper er att ta rätt beslut när det kommer till skyddsklass / säkerhetsklass, material och utformning. Vårt snickeri skapar mycket vackra och speciella dörrar och vi anpassar alla säkerhetsdörrar efter kundens önskemål.

Anpassning av dörrfodret för en ny säkerhetsdörr

Fördelarna med en säkerhetsdörr

  • Bättre inbrottsskydd!
  • Värdeökning på boendet (se annonser på bostadrätter – de nämner ofta just säkerhetsdörrar som försäljningsargument!)
  • Reduktion av ljud från trapphus. Många upplever det här som det allra bästa med säkerhetsdörren.
  • Bättre brandskydd – fråga oss om brandklassining!
  • Lägre energiförbrukning (bättre isolering)
  • Bättre luftmiljö, isolerar bort matos, cigarettrök mm

Team Guardab har förutom säkerhetsdörrar även andra lösningar och komplement till ditt inbrottsskydd som fönstergaller och gallergrindar. Vi har många års erfarenhet av att skapa trygghet – och vi kan erbjuda alla de lösningar du behöver, oavsett om det gäller en lägenhetsdörr eller skalskydd kring ett helt köpcentrum.

På bilden monterar en av våra snickare en specialanpassad framsida till säkerhetsdörren, så den passar in i den befintliga trapphusmilijön.

Bostadsrättföreningar

Om ni funderar på att byta till säkerhetsdörr och bor i en bostadsrättsförening (BRF) – ta då först kontakt med föreningen och be dem begära in en offert för hela eller delar av BRF:en. Genom att sätta in säkerhetsdörrar i fler lägenheter samtidigt får ni ner kostnaderna väsentligt. Det är också gynnsamt att göra ett helt bostadsområde oattraktivt för en inbrottstjuv, så tjuven inte bara ger sig på grannens dörr.

Gör alltid en ordentlig kontroll innan du väljer installatör av säkerhetsutrustning och be om referenser! Titta gärna i vår referenslista så hittar du några av våra nöjda kunder.

Vi har tiotusentals nöjda lägenhetsinnehavare åt vilka vi installerat säkerhetsdörrar, gallergrindar med mera. Vi har också flera stora företag och organisationer som krävt olika nivå av inbrottsskydd i vår kundlista. Vi klarar det mesta, från lägenhetsdörren till stora garageportar eller skyltfönster.

En investering i en säkerhetsdörr från Team Guardab är en investering i trygghet!

Kontakta oss för en snabb offert
– trygghet behöver inte vara dyrt!