Stilanpassad säkerhetsdörr

En säkerhetsdörr erbjuder mer än bara ett inbrottsskydd, den är även ljudisolerande och ger ett visst brand- och luktskydd. Hur länge den håller brand och rök ute varierar från säkerhetsdörr till säkerhetsdörr.

En annan aspekt med säkerhetsdörrar är utseendet. Vi på Team Guardab har blivit en av de mest anlitade firmorna när kunden vill bevara stil/form/anda i ett trapphus.
En vanlig situation framförallt i Stockholm där det finns många äldre bostadshus, och en omodifierad säkerhetsdörr skulle kunna ta bort hela den genuina känslan i trapphuset.

En av våra specialiteter är att jobba med stil, form och säkerhet i äldre fastigheter. När utseendet i trappuppgången är gammaldags och genuint är tyvärr dörrarna ofta lika gamla. Dörrar som en erfaren tjuv tar sig snabbare igenom än om han haft nyckel.

Swedoor med minikarm, säkerhetsdörrar i klass 3 ådringsmålad

I det här exemplet skräddarsyr vi en säkerhetsdörr
så att den passar perfekt in i den befintliga trapphusmiljön.

Det första som händer är att vår snickare Filip åker ut och ”mallar” dörren. Minsta lilla siffra han är osäker på gör att han måste ut och mäta igen. I det här fallet är det många lister som ska fräsas så Filip beställer ett helt nytt frässtål från en smed.

Med det stålet fräser Filip sedan alla lister som ska till replikadörren.
Mer än lister behövs för att göra en avbild av den befintliga dörren. Den här replikan görs helt i ek. I komplicerade fall kan Filip hålla på en hel dag med en dörr.
Replikadörren monteras sedan fast på en Swedoor säkerhetsdörr.
Nu är den redo för leverans och montering.
Monteringen tar en stund även för en diplomerad montör.
Gammalt gångjärn och lås
Nya gångjärn, sjutillhållarlås, överlås och tittöga

Före och efter installation av säkerhetsdörr

Minst lika snyggt, definitivt mycket säkrare. Team Guardab tar mer än gärna uppdrag där utseende är lika viktigt som säkerhet. Där kommer vårt yrkeskunnande och vår erfarenhet till sin rätt.

Före | Efter

Kontakta oss för en snabb offert
– trygghet behöver inte vara dyrt!