Postboxar – Fastighetsboxar – Tidningshållare

Fastighetsbox kallas en gemensamhetsanläggning där post avlämnas och som oftast är placerad direkt innanför entrén till flerbostadshus.

I september 2005 utfärdade Post- och telestyrelsen allmänna råd om utdelning av post vid tillhandahållandet av samhällsomfattande posttjänst enligt postlagen; enligt dessa råd skulle postoperatören ta initiativ till att förmå samtliga fastighetsägare att senast den 1 januari 2011 övergå till fastighetsboxar. I oktober 2008 meddelades dock att regeringen undanröjt delar av dessa råd och att montering av fastighetsboxar skulle vara frivilligt.

Det finns dock en mängd fördelar med att installera fastighetsboxar och det finns oftast en lämplig lösning som passar för respektive trapphus. När du väljer en fastighetsbox från oss så kan vi hjälpa dig med alla praktiska och administrativa detaljer vid installationen.
Hör gärna av dig till oss om du har frågor kring fastighetsboxar.

Framtidens Postutdelning
Framtidens Postutdelning

Argument för postboxar

  • Säkerhet vid hantering av känsliga försändelser – ex mediciner
  • Med Fastighetsboxar installerade blir det svårare för obehöriga att se ifall den boende är hemma eller bortrest. Viktigt att tänka på är att inte ha för stor box vilket kan öka risken för inbrott om den används för att lagra post.
  • Ordning på lås och nyckelhantering.
  • Lättare att välja om ni vill ha reklam
Postboxar inbyggda i trapphusmiljö.

Fastighetsboxar ger fördelar ur flera aspekter:

  • Bättre arbetsmiljö för brevbäraren – gynnar i slutändan de boende då kostnaderna för utdelningen kan hållas nere.
  • Bättre brandsäkerhet – med fastighetsboxar kan säkerhetsklassade dörrar utan brevinkast installeras vilket ger ökad brandsäkerhet.
  • Bättre ljudisolering – med fastighetsboxar kan säkerhetsklassade dörrar utan brevinkast installeras vilket ger bättre ljudisolering från oönskat ljud ifrån trapphus.
  • Med fastighetsboxar kan säkerhetsklassade dörrar utan brevinkast installeras vilket ger ett bättre inomhusklimat då matos och andra dofter stängs ute i trapphuset.

Tidningshållare

Tidningshållaren monteras utanför respektive lägenhetsdörr. Här finner du lagerförda modeller av tidningshållare. Beroende på design och färgval i trapphuset varierar önskemålen om utseende och vi gör ofta speciellt tillverkade modeller till respektive trapphus. Hör av dig till oss hjälper vi dig med fler modeller av tidningshållare.

Tidningshållare
Tidningshållare
Tidningshållare

Fastighetsboxar och postboxar

Fastighetsbox lackad ek,
Detaljbild
Inbyggda fastighetsboxar med paketbox
Infällda fastighetsboxar med paketbox

Namntavla

Namntavla med påbyggda snickerier

Kontakta oss för en snabb offert
– trygghet behöver inte vara dyrt!