Myter om Inbrott

Vad gäller? Vad är sant! Här får du svaren.

Myt Nr: 1

"De flesta tjuvar gör inbrott på natten"

VISSTE DU ATT… De flesta villainbrott sker mitt på ljusa dagen, under kontorstid. För en duktig tjuv tar det inte mer än ca 15 sekunder att bryta sig in genom ett vanligt svenskt standard dörr. Bästa sättet att skydda sig är att ha en Säkerhetsdörr eller Gallergrind eller fönster galler.

Myt Nr: 2

"Jag lurar tjuven med knepiga gömställen"

VISSTE DU ATT… På inbrottstjuvarnas topplista över gömställen ligger frysen i täten, tillsammans med kastrullskåpet och tvättkorgen. Ofta vet tjuvarna precis var de ska leta och söker t ex igenom underklädeslådan, sängen och andra ställen du knappt kunnat drömma om. Ett enklare sätt att luras är att investera i en Säkerhetsdörr eller Gallergrind.

Myt Nr: 3

"Min hund skrämmer bort tjuvarna"

VISSTE DU ATT… Tjuvar visserligen har respekt för hundar, men ändå tar sig förbi dem så länge det inte är fråga om en stor, hungrig vakthund. Lär hellre din hund att hämta tidningen eller sitta fint och se över säkerheten på Ytterdörrar, källardörrar och fönster.

Myt Nr: 4

"Vad spelar lås för roll - tjuven krossar ändå bara en ruta"

VISSTE DU ATT… Inbrottstjuvar helst undviker fönstervägen, eftersom det är besvärligt och skaderisken större. Har de dessutom problem att ta sig ut från bostaden med stöldgodset, tack vare speciallås, är chansen ännu mindre. Därför har alla Säkerhetsdörrar och Gallergrindar säkra lås.

Myt Nr: 5

"När vi är bortresta ser grannarna till vårt hus"

VISSTE DU ATT… Grannsamverkan fungerar mycket bra, men inte alltid räcker till. Inbrottstjuvar kontrollerar lätt om du är hemma eller ej, och många gånger spelar det inte ens någon roll. Villaägare har blivit bestulna medan de befunnit sig på övervåningen, eller i källaren. Lås därför alltid dörren – även då du bara ska gå och köpa mjölk!

Myt Nr: 6

"Vi har ett larm som tjuter och skrämmer bort tjuvarna"

VISSTE DU ATT… För att ett larm verkligen skall göra nytta så måste det finnas ett mekaniskt skydd typ grindar och galler, så att dom som rycker ut på larmet ska ha en möjlighet att hinna fram i tid.

Myt Nr: 7

"Jag har inget av värde som kan intressera en tjuv"

VISSTE DU ATT… En jacka eller några cd-skivor ofta räcker för att få pengar till sprit eller droger. Många inbrott begås av småtjuvar som vill bekosta sitt missbruk. De stjäl det som finns och lämnar dig otrygg i ditt hem. I detta fall tycker många att en säkerhetsdörr och säkra fönster är en självklar investeringar!

Ta en titt på våra tidigare projekt eller få en kostnadsfri skyddsplanering.

Se våra senaste projekt

Vi har jobbat med några av Sveriges mest respekterade företag och över 50.000 privatpersoner. Se hur vi har hjälpt några av våra senaste kunder.

Se projekten

Få en kostnadsfri skyddsplanering

Behöver du ett skydd till din bostad eller företag? Hör av dig till oss så tar vi reda på vad för skydd du behöver till din bostad eller företag.

Gratis skyddsplanering